Massages

Voetreflexzone therapie

Bij een eerste bezoek vindt er een gesprek plaats om een beeld te krijgen van onder andere uw klachten en levensstijl. Op basis hiervan zal het behandelplan worden opgezet. Aansluitend volgt de voetreflexmassage.

U kunt ook kiezen voor een ontspannende voetmassage. Dit geeft een weldadige ontspanning en (nieuwe) energie.

Voor een eerste bezoek dient u 1,5 uur uit te trekken. Een vervolgbezoek neemt 1 uur in beslag.

Naast de voetreflexzone massages, die in mijn praktijk centraal staan, geef ik ook enkele andere soorten massages. Hieronder leest u er meer over.

Thaise voetreflexmassage

Deze massage wordt gegeven volgens de leer van de WatPo Thai Traditional Medical and Massage School in Thailand.

De traditionele Wat Po massage begint bij de voetzool. Op de voetzool wordt er gemasseerd met een Thais houten massage stokje. Hiermee worden de reflexpunten gestimuleerd die in verbinding staan met de organen en weefsels, waardoor afvalstoffen worden afgevoerd. Vervolgens worden de voeten, kuiten en onderbenen worden met crème en olie gemasseerd. Als extra mogelijkheid kunt u tenslotte kiezen voor een kruiden voetenbad. Dit kruidenbad zet het ontgiftingsproces in gang.

Door deze massage gaat de levensenergie weer stromen en kan de balans in het lichaam weer worden teruggebracht.

Er wordt niet of beperkt behandeld bij:

  • zwangerschap
  • menstruatie
  • kanker
  • hartziekten

Chinflex®

Chinflex® is een Chinese voetmassage behandeling.

Bij de Chinflex® massage wordt er in de massage een combinatie gemaakt van twee systemen:

1) Tijdens de massage worden op de voeten, knieën en onderbenen de meridiaanbanen met hun accupunctuur punten gemasseerd. Hierdoor gaat de Qi (levensenergie) weer beter stromen.

2) Daarnaast worden de reflexzones op de voet gemasseerd. Het hele lichaam, dus alle organen, spieren en weefsels is weerspiegeld in de voeten. Door de zones te masseren ontstaat er een betere doorbloeding in het bijbehorende orgaan. Hierdoor kan het orgaan beter gaan functioneren.

De combinatie van deze twee systemen en de intensieve massage technieken zorgen voor een betere energiedoorstroming ,versterking van het afweersysteem en vermindering van vermoeidheid. Als extra mogelijkheid kunt u kiezen voor een kruiden voetenbad. Dit kruidenbad zet het ontgiften in gang.

Er wordt niet of beperkt behandeld bij:

  • zwangerschap
  • menstruatie
  • kanker

Metamorfosemassage

De ontdekker van de metamorfosemassage is Robert St. John. Het is een eenvoudige techniek voor zelfgenezing en kan vrij eenvoudig door iedereen geleerd worden. Het bewerkstelligt verandering, metamorfose van binnenuit.

De behandeling bestaat uit het licht aanraken van de reflexzone van de wervelkolom op voeten, handen en hoofd. Ontstane blokkades kunnen hierdoor verdwijnen. Zelfs blokkades die voor de geboorte zijn ontstaan kunnen hierdoor worden opgeheven. Hierdoor kan de levensenergie weer gaan stromen en ondergaat men een verandering van binnenuit. De massage is er niet om een bepaalde klacht weg te nemen, maar om het vrijmaken van de levenskracht, wat op den duur verandering, genezing en groei teweegbrengt.

Metamorfosemassage is voor iedereen geschikt en de techniek kan naast andere behandelingen gebruikt worden.

De metamorfose massage is zacht en volledig veilig. Het is een prettige massage voor zwangeren, het kind wordt tegelijkertijd met de moeder meegemasseerd. (Zwangerschap is haast een constante metamorfose.) Daarnaast is metamorfosemassage geschikt voor allerlei veranderingssituaties.